Sinds dit schooljaar hebben we een eigen Okan Voetbal Team!

Vele leerlingen komen aan in de loop van het schooljaar, wanneer sportclubs vaak al in het midden van hun seizoen zitten. Het is daarom niet altijd gemakkelijk voor onze okanners om nog aan te sluiten bij een sport-/voetbalclub. Vaak weegt het financieel ook te zwaar: inschrijvingsgeld, voetbalschoenen en shirts, … Om al deze redenen organiseren we dit schooljaar eigen voetbaltrainingen. Trainingen waar iedereen van onze okan welkom is, ongeacht (financiële) achtergrond, talent, geslacht, … We geven trainingen op maat, afhankelijk van de deelnemende jongeren.

Met deze wekelijkse trainingen werken we aan de algemene gezondheid van de deelnemende jongeren. Maar ook plezier staat centraal. De wekelijkse voetbalmomenten zijn momenten van ontlading. Het is een uitlaatklep waarbij alle zorgen even aan de kant kunnen worden gezet.

De leerlingen doen zelf een kleine bijdrage voor deze trainingen, maar de rest van de kosten wordt gedragen door (financiële en materiële) giften van sponsors.

Op 5 februari werden we zo bijvoorbeeld hartelijk uitgenodigd en onthaald door het bestuur van Zulte Waregem! Zij nodigden ons uit om met onze spelers te komen kijken naar de match Zulte Waregem – KAA Gent. Voor de leerlingen werd het werkelijk de namiddag van hun leven!