Van 20 tot en met 24 februari moesten we (de leerlingen van 4 handel) zelf een verkoopmoment organiseren om producten van OXFAM te verkopen aan onze medeleerlingen en leerkrachten. De verkoopmomenten vond plaats op onze school Kta-Gito Groenkouter, in de Sint-Baafskouterstaat en in de Jef Crickstraat.
De bedoeling van deze verkoopmomenten was, de leerlingen deze producten te leren kennen. We wilden hen uitleggen dat deze producten duurder zijn dan in andere winkels omdat de producenten van OXFAMproducten een eerlijke prijs krijgen voor wat ze produceren.
De winst van onze verkoopmomenten gaat naar de leerlingen van onze school die het financieel niet zo breed hebben.

We waren verdeeld in vier groepen van vier tot vijf leerlingen per groep. We kregen de opdracht om zelf onze etalage te maken met onze versieringen die we moesten meebrengen van thuis. Onze leerkracht mevr. Van Wesemael had ook wel leuke dingen meegebracht van het etalagemateriaal van de school.

Dinsdag moesten we voor het eerst verkopen. We hadden onze etalage gemaakt, alles was zeer netjes.
Daar stonden we dan, klaar om te verkopen, maar ik zag dat er weinig kooplust was bij onze medeleerlingen. Dit was omdat ze de producten niet kenden en ook de reden niet waarom we verkochten. Daarom gingen Sofie en Yasmina onze producten voorstellen aan onze leerkrachten. Zij zaten gezellig te babbelen in de leraarskamer. Ze waren veel enthousiaster dan de leerlingen toen ze de chips, chocolade, koekjes en fruitsap zagen. Het was leuk om te zien. Ze kochten veel van ons.
Toen we terug waren in de overdekte speelplaats vertelden Ana C, Ana en Emilia dat ze daar ook nog wat verkocht hadden. Op deze dag hadden we ongeveer 40 euro winst gemaakt.

 

Donderdag was onze tweede verkoopdag. Toen moesten we verkopen in de campus in de Jef Crickstraat. We waren zeer zenuwachtig omdat we daar de mensen bijna niet kennen, maar het was zeer leuk. We zagen meer enthousiasme bij de jongens, dan bij de leerlingen in Sint-Baafskouter. Ook in de campus van de Jef Crickstraat verkochten we aan de leerkrachten. Op deze dag hadden we ongeveer 50 euro winst. “We moesten trots zijn op onszelf!”: zei mevr. Van Wesemael.
Voor ons was alles zeer leuk en ik zou het nog een keer willen doen, maar dan met andere goedkopere producten. Omdat OXFAMproducten redelijk duur zijn.

Wij willen langs deze weg mevr. Van Wesemael bedanken voor al haar inspanningen die ze voor ons deed.