Stem op 3-2-1 Go!kan!

Onlangs dienden wij, KTA-Gito Groenkouter, als gastvrije school ons initiatief 3-2-1 Go!kan in voor de campagne Gastvrije Gemeente van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Met deze campagne gaat Vluchtelingenwerk op zoek naar gastvrije initiatieven voor asielzoekers en vluchtelingen in Vlaanderen en Brussel. 

3-2-1 Go!kan is een project dat wij opstartten voor onze ex-okanners. Elke woensdag komen zij samen van 13u tot 15u tijdens een gezellig en leerrijk samenkomstmoment. De leerlingen krijgen, onder begeleiding van de vertrouwenspersoon die ze kennen van hun jaartje onthaal, de kans honderduit te vertellen over hoe ze de doorstroom beleven, wat hen blij maakt en motiveert en wat hun weg bemoeilijkt. Daarnaast wordt intensief gewerkt rond huistaak- en studiebegeleiding. De ex-okanners nemen spontaan huiswerk mee en krijgen ondersteuning op maat. Er wordt ook ruimte gemaakt voor ontspanning: we organiseren een knutselmoment, eindejaarsfeestje, quiz, … waarbij we op een interactieve en ludieke manier werken aan taalvaardigheid.

Stem voor ons initiatief (http://www.gastvrijegemeente.be/initiatieven/3-2-1-gokan) en vergeet je stem niet te bevestigen met de mail die je krijgt!

Naast zeven juryprijzen is er ook een publieksprijs te winnen. Om die te winnen hebben wij jouw stem nodig! Het initiatief met de meeste stemmen wint een Gastvrije Award én 1000 euro. Deze geldprijs zouden wij goed kunnen gebruiken om ons project verder te financieren.

Het zou fijn zijn als u ook zoveel mogelijk vrienden, familieleden, collega’s… probeert te overtuigen om op ons te stemmen en ons zo verder naar de overwinning te helpen!