Voor de leerlingen van de Okan afdeling is een nieuw schooljaar op vele vlakken een nieuwe start! Een nieuw land, een nieuwe school, een nieuwe taal en nieuwe vrienden, van over heel de wereld! 

Elkaar en de omgeving leren kennen is dan ook geen sinecure! Een opdracht waar we de leerlingen graag een handje bij helpen. En wat is er leuker om elkaar te leren kennen dan een spelletje bowling?

Nieuwsgierig naar wat hen te wachten stond, leidden we onze leerlingen met het openbaar vervoer naar het centrum van Gent. Eens aangekomen, konden ze niet wachten om het spel aan te vatten!

Je moet speciale schoenen dragen om te bowlen.

Sommige leerlingen giechelden dat ze de bowlingschoenen toch niet zo ‘hip’ vonden, maar daar gaf verder niemand om eens ze de bowlingbaan op mochten! En gelukkig hadden ze deze week de getallen tot 100 geleerd en waren ze heel trots dat ze hun eigen schoenmaat in het Nederlands konden doorgeven!

Ondertussen leerden we ook enkele spelregels. Bowling is een spel met kegels en een bowlingbal. Je moet de bal gooien met één hand.

Je gooit de bal als de kegels vrij staan – er mag geen grote lat ervoor liggen!

Gooi je alle kegels weg met de eerste bal, dan is dit een ‘STRIKE’.

Een strike = 10 punten + de punten van de volgende 2 ballen.

Gooi je alle kegels weg met de tweede bal, dan is dit een ‘SPARE’.

Een spare = 10 punten + de punten van de eerstvolgende bal.       

 

Het spel verliep vlot, de sfeer zat er goed in door de swingende achtergrondmuziek en binnen de kortste keren zag je niets dan lachende gezichten! 

Een geslaagde voormiddag dus voor de leerlingen, waarbij al dat nieuws toch weer een tikkeltje vertrouwder is geworden.

Een spelletje bowling is een ideale manier om teambuilding in de hand te werken!