Spinnen !   Verschrikkelijk !!!

Een spin is eng en vies, daar zijn we bang van !   Of is dat niet nodig ?

We besluiten die beestjes eens van dichtbij te bestuderen en gaan naar de Tuin van Kina.

Daar weten ze alles over spinnen.

 

We bekijken eerst een film over spinnen en leren dat het eigenlijk heel nuttige dieren zijn.

Spinnen zijn nodig in de natuur, ze eten zeer veel insecten op. Geen enkele spinnenbeet is ook dodelijk voor de mens! Dat wist ik niet.

Onze angst is een klein beetje weggenomen en we gaan naar een kamer waar grote glazen bakken staan met levende vogelspinnen erin. We moeten heel stil zijn om de spinnen niet wakker te maken, vogelspinnen slapen immers overdag.

Een vriendelijke mevrouw geeft ons wat meer uitleg over hoe spinnen leven, hoe oud ze worden, hoe ze zich voortplanten, etc.  Alle vogelspinnen hebben meisjesnamen en ze komen uit verschillende landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.  Ze hebben allemaal lange harige poten. Sommigen maakten een web in hun kooi, anderen niet. Toch ben ik blij dat de bakken mooi dicht blijven!

In dezelfde ruimte staan er ook grote glazen bakken met andere insecten. Eerst denk ik dat het gewoon lege bakken met planten zijn, maar als je beter kijkt dan vind je allerlei wandelende takken en wandelende bladeren! Gekke beestjes!

 

Daarna gaan we naar een andere zaal waar we werkblaadjes krijgen, die we aan de hand van een zoektocht in de ruimte kunnen invullen. We leren over de verschillende lichaamsdelen van een spin. In een roze cocon leren we over de spin en de liefde, hoe mannetje en vrouwtje spin elkaar leren kennen en versieren! Per twee vullen we de blaadjes in.

We leren  heel wat bij!