Op dinsdag 12 april is 7 interieur op uitstap gegaan naar het huis van de bouw in Zwijnaarde.

Daar ging het event door van de Federatie Van de Bouw (FVB), namelijk “Building the future”.

Na een hartelijke ontvangst met koffie, waters en koekjes mochten wij luisteren naar het welkomstwoord van de algemene directeur Federatie Bouw, Johan Wauman.

Vervolgens was er een hele planning uitgewerkt voor de leerlingen die varieerde van theorie en praktische thema’s.

Te beginnen met zich in te schrijven in de VDAB-website en een persoonlijk gesprek met een medewerker van de FVB.

Nadien was er een uurtje uitleg over het sociaal statuut als arbeider. Praktische info van verlof, -werk stelsel en verloning in de bouw.

Daarna volgend een theoriethema over “Wijs aan het werk” over hoe solliciteren en hoe je verwacht zich voor te stellen en houding.

Rond het middaguur was er een uitgebreide maaltijd van frisdranken en frietjes met een stukje vlees. Al dan niet hallal natuurlijk!

Na de uitgebreide pauze was de tijd aangebroken om buitenactiviteiten te doen.

Eerst was er theorie over lading zekeren. Hoe je netjes en verantwoord een lading moet vastmaken in je voertuig of aanhangwagen. Gevolgd door een theorie/praktisch gedeelte van stofbestrijding. Dit ging van hoeveel stof er kan verwekt worden in kleine ruimtes tot het gebruik van de verschillende soorten Persoonlijke Bescherming Middelen(PBM’s) of Collectieve Bescherming Middelen(CBM’s).

Nadien was de tijd aangebroken voor meer praktische opleidingen, namelijk werken op hoogte (met een hoogtewerker) en werken met een minigraver.

Dit heeft ongeveer nog een ruim uur kracht gevergd van onze leerlingen, om dan uitgeput te kunnen afsluiten van een mooi gevarieerde lesdag!