Bezoek aan het Zeepreventorium en het zeelyceum in De Haan

Op 28 januari bezochten we het zeepreventorium in De Haan: het is een medisch-pediatrisch revalidatiecentrum gericht op kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met chronische aandoeningen.

Ze behandelen zuigelingen, kinderen en jongvolwassenen.

Heel wat chronische aandoeningen worden in het zeepreventorium behandeld:

  • Longaandoeningen
  • Huidaandoeningen
  • Obesitas
  • CVS ( Chronisch vermoeidheidssyndroom)
  • Diabetes

Alle verschillende disciplines (artsen, verpleegkundigen, diëtisten, logopedisten, opvoedkundigen, enz. ) werken samen om een individueel aangepast zorgtraject uit te tekenen voor elke patiënt. De patiënten kunnen gebruik maken van een zwembad met gezuiverd Noordzee water, sportzalen en sportvelden.

De jongeren verblijven er meestal 1 jaar, de meeste jongeren zijn intern.

Een grote groep jongeren is opgenomen om te vermageren. Tussen de lessen door krijgen ze zeer veel bewegingsoefeningen, allerlei sporten, zwemmen, … De voornaamste doelstelling is kennis  over gezonde voeding en gezond leven bij te brengen en het belang van bewegen in te zien.

Bij de behandeling van obesitas wordt er ook aandacht besteed aan de ouders en de omgeving.

In het Zeelyceum kunnen de leerlingen hun schoolse opleiding verderzetten, zowel in het Nederlands als het Frans. De scholen op het terrein (Basisschool Aan Zee en Zeelyceum) kunnen de wettelijke getuigschriften en diploma’s van het gewone voltijdse onderwijs afleveren.

 

Algemene meningen van onze klas :

  • We vinden het goed dat er zoiets bestaat om mensen te helpen om gezond te kunnen opgroeien.
  • De opvoeders en de leerlingencoördinator waren heel behulpzaam en lief, ze doen hun best voor het welzijn van de patiënten. Maar, het nadeel is dat ze minder contact hebben met hun ouders en dat is niet zo gemakkelijk.
  • Sommigen van ons zouden daar wel willen werken als diëtiste, kinesiste en opvoedster. Chapeau voor de mensen die er een jaar kunnen blijven en het volhouden!

 

 

6 Verzorging