Samen Sterk – Lesgeven in het lager onderwijs op25/11/2014

Veel mensen kennen het begrip Doe-dagen, Opendeurdagen en ja zelfs de Beroepenbeurs klinkt bekend in de oren. Maar kennen jullie SAS. Dit is een initiatief van de scholengroep Panta Rhei voor alles basisscholen en alle SO-scholen. Dis is een samenwerking tussen een secundaire school en een lagere school en waar de leerkrachten van de secundaire school les geeft aan deleerlingen van de lagere school.

Hebben jullie daar al eens over nagedacht? Je geeft als leerkracht les in de “Harde Sector” aan jongeren tussen 14 en 18 jaar en plots moet je een inleidende les over techniek geven aan kinderen van het 5° en het 6° leerjaar?

Wel wij hebben het gedaan! Op dinsdag 25 november 2014 hebben 4 leerkrachten uit de Jef Crickstraat 72 leerlingen van de lagere school “De Vogelzang” in Sint-Amandsberg techniek proberen bijbrengen.

Ze zijn op 4 u tijd ondergedompeld in de wereld van elektriciteit, mechanica  en overbrengingen. Maar ook de veiligheid is aan bod gekomen, alsook brand en evacuatie en natuurlijk zeker niet minder belangrijk de persoonlijke bescherlmingsmiddelen.

Na deze morgen hebben we veel lachende en tevreden gezichtjes zien vertrekken naar de refter, waardoor wij moe maar zeker tevreden terug naar KTA Gito Groenkouter konden gaan.

Zeker een ervaring die de moeite waard is !

Pieter – Jasper – Björn en Ann