foto1

Vandaag gaan we naar de bibliotheek aan Gent Zuid.

Samen gaan we naar de jeugdafdeling, waar we opgehaald worden door de verantwoordelijke voor een educatieve rondleiding. De levendige uiteenzetting duurt een 50-tal minuten. Zij vertelt ons welke boeken we hier allemaal kunnen uitlenen, hoe het uitleensysteem werkt en hoe we een kaart kunnen aanvragen.

foto2

 

We krijgen van onze leerkrachten verschillende opdrachten en moeten zelf zoeken waar we de informatie in de bibliotheek kunnen terugvinden. Zo kunnen we een antwoord geven op alle vragen. Het wordt een hele zoektocht, maar het is ook leuk als we het juiste antwoord weten te vinden.

Zo zoeken we het woord ‘bibliotheek’ op in veel verschillende talen. De bibliotheek heeft wel tien rekken woordenboeken!

We leren wat XL-boeken zijn, dit zijn boeken met grote gedrukte letters, voor mensen die niet goed kunnen zien. Er zijn ook DAISY-boeken, dit zijn boeken ingesproken op CD, voor mensen die leesproblemen hebben.

We zien het dikste boek over België en snuisteren in de muziekafdeling van de bibliotheek. We lopen de trappen op en af, wat een groot gebouw! Er zijn heel veel bezoekers in de bibliotheek.

 

foto3

We ontdekken eveneens dat we met één bibliotheekkaart in alle Gentse bibliotheken boeken kunnen ontlenen. Het aanbod beperkt zich niet enkel tot Nederlandstalige boeken, maar we kunnen ook boeken in onze taal  ontlenen.

We kunnen zelfs gratis met een computer op internet surfen.

Het was een interessante, leerrijke ervaring.