Pedagogisch project

“ONDERWIJZEN IS NIET HET VOLPROPPEN VAN EEN HOOFD MET KENNIS, MAAR HET ONTSTEKEN VAN EEN VUUR”

Wij willen  jongeren kwalitatief onderwijs verstrekken en hen zo wapenen voor hun  intrede op de arbeidsmarkt. We vinden het even belangrijk om zorg te  dragen voor elke leerling als een volwaardig persoon, met respect voor  ieders aard en levensbeschouwing. Onze leerkrachten zijn niet alleen  vakdeskundigen, maar ook coaches.

Wij dragen de  democratie hoog in het vaandel. Jongeren moeten kunnen meeleven,  meedenken en mee beslissen. Jong en oud kan zijn stem laten horen en  weegt mee op het schoolbeleid.

We maken er een  punt van om iedereen over de eindmeet van zijn opleiding te krijgen. Er  is dus speciale aandacht voor studiebegeleiding en voor het aanleren van  studiemethodes. Extra taallessen behoren integraal tot het  lessenpakket.
Leren doe je een leven lang en je hebt er ook geen schoolbank voor nodig.
Wij bereiden jongeren voor op dit “anders leren”  met een ruim aanbod: leefsleutels, projectwerking, het meedraaien in  bedrijven, leren buiten de school, filosoferen, geïntegreerde  werkperiodes.

De school staat  niet alleen; ouders maken mee de school. Daarom staat de deur steeds  open. Als jongeren graag komen naar onze school omdat zij er zich goed  voelen en omdat er een vuur ontstoken is, zijn we geslaagd in onze  opdracht.

Groenkouter is  een gemeenschap, en een warme plek waar leerlingen en pedagogisch team  samen horen. Waar de deur wijd open staat voor de ouders. Wij willen jongeren die vaardigheden meegeven  waardoor ze aan het einde van de rit succesvol, weerbaar en met een  flinke dosis sociaal engagement in het leven stappen. Voorbereiden op de  universiteit van het leven, dat is het project dat wij met u willen  realiseren.

De directie en leerkrachten