23
jun
2020

Wiskundeleraar Lennert (29) wandelt, loopt en fietst 24 uur solo en zamelt 5.000 euro voor strijd tegen kanker

by admin | no comments | Schoolactiviteiten 2019-2020

Door vorig weekend aan sportcentrum Hoge Wal ononderbroken 24 uur te bewegen, realiseerde gym- en wiskundeleraar Lennert Grawet (29) een stunt. De naar Gent verhuisde Evergemnaar bedacht de actie als alternatief voor de geannuleerde vierde editie van Levensloop Evergem (LE). Zijn soloprestatie bracht 5.000 euro op. Daarmee staat voor 2020 de teller van LE op bijna 45.000 euro.

“Na afloop was ik moe, maar gelukkig. Vooral omdat er toch veel mensen bij betrokken waren”, zegt Grawet. Hij startte zijn sportieve prestatie zaterdag om 15 uur. “Toen waren enkel mijn vrouw Charlotte De Keyser en schoonmoeder Christel De Kezel aanwezig, maar geleidelijk kreeg ik meer supporters. Sommigen wandelden of liepen zelfs mee, anderen moedigden me aan. Burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) stapte in totaal 50 kilometer mee. Schepen voor Cultuur Jonas De Wispelaere (CD&V) stuurde me een video terwijl hij 100 kilometer fietste.”

Twee mentale tikken

Grawet liep in totaal 65 kilometer, wandelde 40 kilometer en trapte op een fiets op rollen nog eens 300 kilometer. “Ik had gelukkig nooit krampen of andere fysieke problemen. Dat dank ik vooral aan mijn goede voorbereiding. Als triatleet ben ik trouwens gewoon van grote afstanden af te leggen en dito inspanningen te doen. Ik ken mijn lichaam goed, maar controleerde toch voortdurend mijn hartslag. Twee keer kreeg ik het mentaal moeilijk. Een eerste keer tussen 2 en 3 uur ’s nachts. Dan was ik bijna halfweg mijn prestatie. Om 5.30 uur had ik het nog eens lastig

Bron: nieuwsblad.be