19
feb
2020

Opleiding afwerkingstechnieken Hesse

by admin | no comments | Schoolactiviteiten 2019-2020

In de voormiddag een theoretische uitleg over het ontstaan en de producten van Hesse Lignal.

Een Duitse firma die nu 116 jaar bestaat en in Belgiƫ dit jaar 25 kaarsjes mag uitblazen. Deze firma is een grote speler binnen de afwerkingssector betreffende alles van lakken, beitsen en vernissen voor de professionele handelaar.

In de namiddag kregen wij een praktijkopleiding over het vervaardigen van de producten tot en met het aanbrengen en afwerken met de verschillende producten. Ook werd er vooral gelet op de veiligheid van de leerlingen! Men kreeg een speciaal spuitmasker voor de dampen, een uitleg van de gevaarsymbolen en de etikettering op de emmers. Nadat elke leerling verschillende malen vernis, verf of beits mocht aanbrengen was de tijd aangebroken voor enkele speciale verftechnieken te tonen. Dit waren marmer, hout, metaal of steeneffecten. Op het einde van de dag kregen wij nog verschillende soorten informatie mee, enkele gadgets van de firma en een attest van afwerkingstechnieken. Dit is een opleiding die zeker voor herhaling is! Op naar volgend schooljaar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *