12
jun
2019

Oxfam wereldwinkel: de faire wandeling

by admin | no comments | Schoolactiviteiten 2018-2019

24/05: 3 verzorging A

 

In samenwerking met enkele andere Gentse organisaties werkte Oxfam aan een totaal project. Op enkele uren bezochten we met 3 verzorging A, 3 Gentse organisaties die elk op hun manier werken rond duurzaamheid. In ons geval was dat de Oxfam wereldwinkel, Conceptstore Just Hazel en De BEO supermarkt.

We ontdekten er  verschillende aspecten van het thema duurzaamheid en wat wij voor de wereld kunnen betekenen. Aan het eind van de workshops gingen we naar huis met duidelijke informatie, een heleboel inspiratie en een kleine verrassing in de vorm van een zak lekkere noten en gedroogde vruchten uit de BEO supermarkt.

 

 

Oxfam wereldwinkel: workshops fairtrade

 

27/05: 3 verzorging B

 

Met 3 verzorging B waren we te gast in de Oxfam wereldwinkel waar Ilke en Lieve ons wegwijs maakten in de wereld van de fairtrade.

De leerlingen werden opgesplitst in 2 groepjes en volgden twee interessante workshops. De ene workshop liet de leerlingen nadenken over de verdeling van arm en rijk in deze wereld. Nadat ze elk een product uit de winkel hadden gekozen, kwamen ze tot het besluit dat de armste landen het meest rijk zijn aan grondstoffen en toch het armst zijn. Ze leerden er hoe ongelijk de rijkdom verdeeld is in de wereld en hoe fairtrade en oa Oxfam daar iets probeert aan te doen.

 

In de tweede workshop maakten de ll. kennis met het proces van de chocoladeproductie. Ze mochten er proeven van een rauwe cacaoboon en van het afgewerkt product. Ook hier leerden ze het verschil kennen van fairtrade chocolade en andere niet-fairtrade chocolade.

 

Om de workshops af te sluiten mocht iedereen nog proeven van een lekker glaasje fairtrade sap en chips.