12
mrt
2018

Ambassadeurs

by admin | no comments | Schoolactiviteiten 2017-2018

Het project ‘Ambassadeurs’ werd in 2009 opgestart binnen de schoot van Gent, Stad in Werking. Ambassadeurs zijn vrijwilligers van een andere origine met een persoonlijke missie: zij willen dat talent optimaal wordt benut in onze samenleving. Zelf hebben ze heel wat drempels overwonnen en zijn ze via hun studie succesvol op de arbeidsmarkt. Om leerlingen te motiveren, komen zij in de klas getuigen en vertellen ze over hun persoonlijke schoolloopbaan en werkervaring.

In navolging van dit project organiseerde de school in de maand december zelf een ‘Ambassadeursproject’ voor de leerlingen van OKAN, het eerste jaar en voor de leerlingen van het vierde jaar. De gastsprekers waren alvast geen onbekenden: leraar Arens Morina en Wissam Chatha namen de rol van ambassadeur op zich. Via hun eigen ervaring legden ze uit waarom een goede kennis van het Nederlands belangrijk is en welke kansen een diploma biedt.

Bedankt aan onze ambassadeurs voor het enthousiasme en de motivatie!

En proficiat aan alle leerlingen voor hun luisterend oor!