22
jan
2018

Wat te doen bij noodsituaties

by admin | no comments | Schoolactiviteiten 2017-2018

Gisteren hebben de leerlingen van 6 hout en 7 interieur een gastspreker op bezoek gekregen. Deze heeft een hele dag komen uitleggen “wat te doen bij noodsituaties”!

In de voormiddag was het voornamelijk theorie, te volgen op powerpoint, met op regelmatige tijdstippen een filmpje tussen. Net voor de middag mocht men het gedeelte EHBO onder de loep nemen. Daar werd iedere maal eerst de theorie gegeven, gevolgd de praktijk (zie foto’s in lokaal) . Na de middag was het dan een kort stukje theorie over branden (oorzaak, gevolg) en hoe deze aan te pakken met de juiste blusmiddelen. Na de theorie zijn wij in de werkplaatsen getrokken om te kijken of alles in orde is van brand -en veiligheidsmiddelen (signalisering en blustoestellen). Als afsluiter van de dag zijn de leerlingen naar buiten mogen gaan op de parking om enkele kleine branden te blussen met diverse brandbestrijdingsmiddelen. Dit waren de CO2 blusser, de schuimblusser en het branddeken (eventueel voor frituurbranden?). Iedereen vond het een leuke dag met veel variatie aan thema’s en de manier van lesgeven! Veel praktijk en levenslessen en weinig pure theorie. Iedere leerling heeft ook een cursus meegekregen waar alles nog eens tot in de detail beschreven stond.